sobota, 22 marca 2014

Markizy z galaretką i truskawkami




Skład.

  • 3 paczki herbatników (30 sztuk)
  • 250ml śmietany kremówki (36%)
  • 1 galaretka truskawkowa Winiary
  • 50 dag truskawek
  • 5 dag gorzkiej czekolady


Zaczynamy.
Galaretkę rozpuszczamy w 250ml (1 szklanka) wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy kremówkę. Gdy galaretka zacznie tężeć łączymy ją z kremówką. Nakładamy krem do szprycy cukierniczej i wykładamy na połowę herbatników, a następnie przykrywamy herbatnikami tak, aby powstały markizy.
Truskawki kroimy na połówki, każdą kładziemy na górze powstałych ciasteczek i polewamy cienkimi strużkami czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. 




Ten wpis bierze udział w konkursie:

Rozpocznij owocowy sezon z galaretkami WINIARY!

2 komentarze :

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka