piątek, 6 czerwca 2014

Deser czekoladowo - bananowy





Skład (na 3 porcje)

  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 banany
  • budyń czekoladowy
  • 400 ml mleka
  • 20 dag biszkoptów
  • 3 batoniki typu Kinder Bueno

Zaczynamy.
Budyń gotujemy na mleku (jeśli jest bez cukru, dodajemy około 2 łyżek), odstawiamy, by zupełnie ostygł. Kremówkę ubijamy, na sam koniec dodajemy cukier puder. Do budyniu dodajemy około 3 kopiaste łyżki ubitej kremówki, mieszamy.
Do pucharka kruszymy biszkopty, tworząc w ten sposób spód deseru. Następnie układamy pokrojonego w plasterki banana. Wykładamy 1/3 kremu budyniowo-czekoladowego, na wierzch szprycujemy kremówkę. Wbijamy w i deser batoniki i oprószamy kakao.

5 komentarzy :

  1. Cudo! Chyba się zakochałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Źle zrobiłam wchodząc tu o tej porze, teraz nie będę mogła zasnąć :) Ten deser wygląda niezwykle smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka