wtorek, 5 sierpnia 2014

Jajecznica z kurkami




Skład.
  • 6 jaj
  • 10 dag kurek (świeżych lub mrożonych)
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała cebulka
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • chlebek korzenny 
  • 1 duży pomidor


Zaczynamy.
Masło rozpuszczamy na patelni, wsypujemy kurki (jeżeli były mrożone, należy je wcześniej rozmrozić), wsypujemy także bardzo drobno pokrojoną cebulkę i podsmażamy około 3-4minut. Następnie na patelnię wbijamy jajka. Smażymy aż zaczną się ścinać. Wówczas dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Chlebek kroimy na kromki, a pomidora w plastry. Na każdą kromkę chlebka kładziemy plasterek pomidora, a na wierzch wykładamy jajecznicę.

11 komentarzy :

  1. Jajówka z kurkami najlepsza! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowanie :-) to nasza ulubiona wersja jajecznicy

      Usuń
  2. mmmm... wygląda hiperapetycznie! PYCHA! i... robisz świetne zdjęcia! będę tu częstym gościem!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję :-) i oczywiście gorąco zapraszam w częste odwiedziny ;-)

      Usuń
  3. choć za kurkami nie przepadam, to jajecznicę mogłabym jeść codziennie. porządne, smaczne śniadanie - takie lubię najbardziej :)
    cudowne zdjęcia i naprawdę ciekawy blog. dużo inspiracji, z których na pewno będę korzystać :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło, dzięki za ciepłe słowa :-) pozdrawiamy serdecznie!

      Usuń
  4. Kurki uwielbiam ;-) Przepiękne zdjęcia

    OdpowiedzUsuń
  5. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale tu pięknie u Ciebie...juz zapisuje bloga...:-D

    OdpowiedzUsuń
  7. Jaka szkoda,że nie ma listy obserwatorów,już bym się wpisywała. Pyszna kurkowa propozycja:)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka