piątek, 23 stycznia 2015

Orkiszowa owsianka z rodzynkami i bananem




Skład.
  • 1/2 szklanki płatków orkiszowych
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 banan

Zaczynamy. 
Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy płatki i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Rodzynki zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, chwilę moczymy, odcedzamy i wrzucamy do ugotowanych płatków, dodajemy pokrojonego w plasterki banana.






Styczniowe Owsianki

11 komentarzy :

  1. Jak zwykle pięknie podane, aż chce się jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam owsiankę. Piękne zdjęcia :-) pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie podana owsianka :) Zdjęcia piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak to ja mogę zaczynać dzień! Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste i pyszne... czego więcej chcieć? Może tylko większej porcji xD

    OdpowiedzUsuń
  6. Ach te zdjęcia... a i zawartość kubeczka niczego sobie:)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka