środa, 11 lutego 2015

Penne z rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi






Skład:
  • 200g makaronu penne
  • 50g sera pleśniowego niebieskiego
  • garść rukoli
  • garstka orzechów laskowych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Zaczynamy:
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według instrukcji na opakowaniu. Rukolę myjemy pod bieżącą wodą, i osuszamy ją ze zbędnej wody. Ugotowany makaron przekładamy do miski,dodajemy rukolę, pokruszony ser,posiekane orzechy i oliwę. Całość mieszamy.


 

10 komentarzy :

  1. Ser pleśniowy bardzo lubimy ale w daniach na ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyborne danie :) Pięknie podane!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma nic lepszego! Kilka składników i danie doskonałe gotowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham to połączenie! Ja bym od siebie tylko dołożyła ciemnych winogron ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super pomysł! Następnym razem na pewno ich nie zabraknie ;-)

      Usuń
  5. Bardzo ładne i pychota ! :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka