środa, 22 kwietnia 2015

Jajka faszerowane ze śliwką








Skład.

  • 8 jajek
  • 15 dag szynki
  • 10 sztuk śliwek marynowanych w occie
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypiorek


Zaczynamy.

Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do nich pokrojoną w bardzo drobną kosteczkę szynkę i śliwki. Dodajemy także musztardę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Faszerujemy połówki białek przygotowanym farszem. Majonez mieszamy z jogurtem, polewamy wierzch jajek i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.





9 komentarzy :

  1. Wczytałam się w składniki, zdziwiła mnie śliwka i zaciekawiła:) To może być patent na wykorzystanie sliwki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Śliwka nadaje bardzo ciekawy posmak, wypróbuj - na pewno polubisz ;-)

      Usuń
  2. Super jajeczka :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Oryginalny pomysł i przepiękne zdjecie. Byłoby nam bardzo miło gościć go w naszej książce kucharskiej. Zaprawszamy. https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka