poniedziałek, 18 maja 2015

Sałata z roszponką, camembertem i awokado




 Skład.

  • sałata masłowa
  • roszponka
  • awokado
  • czerwona papryka
  • zielony ogórek
  • camembert
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie


Zaczynamy.
Sałatę masłową rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Następnie kładziemy roszponkę, plastry ogórka, pokrojoną w paski paprykę, awokado i camemberta.  Sok z cytryny i oliwę z oliwek w proporcji 1:2, a także zioła prowansalskie, pieprz i sól mieszamy ze sobą dokładnie (można w tym celu użyć zamkniętego słoika, w którym wymieszamy wszystkie składniki). Tak przygotowanym dressingiem polewamy wierzch sałaty. Podajemy z ulubionym pieczywem, bądź grzankami.








Sałatki na grilla

8 komentarzy :

  1. To ja poproszę jedną porcję na wynos:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko mi sie podoba w tej salatce. Porywam talerzyk :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie moje smaki :) Cudna sałata!

    OdpowiedzUsuń
  4. Z awokado zjem ostatnimi czasy wszystko. A taka sałatka, to już po prostu szczyt marzeń. Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lekka i przyjemna w smaku sałatka :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka