5/18/2015

5/18/2015

Sałata z roszponką, camembertem i awokado




 Skład.

  • sałata masłowa
  • roszponka
  • awokado
  • czerwona papryka
  • zielony ogórek
  • camembert
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie


Zaczynamy.
Sałatę masłową rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Następnie kładziemy roszponkę, plastry ogórka, pokrojoną w paski paprykę, awokado i camemberta.  Sok z cytryny i oliwę z oliwek w proporcji 1:2, a także zioła prowansalskie, pieprz i sól mieszamy ze sobą dokładnie (można w tym celu użyć zamkniętego słoika, w którym wymieszamy wszystkie składniki). Tak przygotowanym dressingiem polewamy wierzch sałaty. Podajemy z ulubionym pieczywem, bądź grzankami.








Sałatki na grilla

8 komentarzy: