6/01/2015

6/01/2015

Makaron razowy z roszponką, rzodkiewką i kurczakiem




Skład (na 1 porcję)
  • 150g makaronu razowego typu penne
  • garść roszponki
  • 3 rzodkiewki
  • 1 nieduży pomidor
  • 100g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • po pół łyżeczki: papryki w proszku ostrej i słodkiej, 
  • sól, pieprz do smaku

Zaczynamy.
Pierś z kurczaka kroimy w plastry, doprawiamy papryką w proszku, solą i pieprzem po czym podsmażamy na patelni.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez około 5minut, odcedzamy, wykładamy na talerz. Następnie na talerz wykładamy roszponkę, pokrojone w plasterki rzodkiewki, a także pomidora w ćwiartkach, na wierzchu kładziemy smażone plastry kurczaka, całość skrapiamy oliwą z oliwek.

Taki makaron z dodatkami świetnie sprawdza się jako lunch do pracy :-)  aby był mniej kaloryczny, kurczaka zamiast smażyć - możemy ugotować.




4 komentarze: