7/29/2015

7/29/2015

Lekki deser malinowy z granolą




Skład (na 2 porcje)

  • 1 szklanka granoli (przykładowe przepisy: TUTAJTUTAJTUTAJ)
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 25 dag świeżych malin
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki wrzątku


Zaczynamy.
Do dwóch szklanek wsypujemy do połowy wysokości granolę. 
Żelatynę  rozpuszczamy we wrzątku. Maliny (kilka odkładamy do dekoracji) blendujemy z jogurtem i cukrem pudrem. Łączymy z przestudzoną i lekko tężejącą żelatyną. Odstawiamy do lodówki. Gdy masa malinowa zacznie tężeć przelewamy ją do szklanek z granolą. Ponownie odstawiamy do lodówki, aby deser stężał (około 1-2 godziny) Przed podaniem wierzch dekorujemy świeżymi malinami, możemy także lekko oprószyć je cukrem pudrem.

5 komentarzy:

  1. Z malinami najpyszniej, lubię takie połączenia na śniadanie, u mnie też dzisiaj malinowo na blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ręka sama się wyciąga po taki pucharek:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepiękny deser! Bardzo lubię tego typu słodkości w pucharku, a zwłaszcza z malinami;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ładny deser, brzydki ten blask na pucharku, ale poza tym ładna fotka

    OdpowiedzUsuń