niedziela, 20 września 2015

Lemoniada z arbuza




Skład
  • 2 kg arbuza
  • sok z 1/2 cytryny
  • kilka listków mięty
  • 1 łyżeczka cukru
 
Wykonanie:
Miąższ z arbuza miksujemy blenderem aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie przecedzamy go przez sito.  Miętę rozgniatamy w moździerzu wraz z cukrem, dodajemy sok z cytryny i mieszamy z miąższem z arbuza.


7 komentarzy :

  1. Ma śliczny kolor :)
    Urocze te słomki :)
    Szkoda tylko, że lato się już skończyło...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda, szkoda - ale jesień też jest fajna ;-)

      Usuń
  2. Wspaniala! Ja tam arbuza moge zawsze i wszedzie i pod kazda postacia...dopoki nie pekne od nadmiaru wody :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie muszę wypróbować!
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie http://ogrodekzaoknem.blogspot.com/
    PS: Obserwuję, liczę na rewanż.

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka