1/25/2015

1/25/2015

Makaron kukurydziany z panierowanym camembertem, kurczakiem i pomidorami





Skład

  • 25 dag makaronu kukurydzianego spaghetti (kupiliśmy taki w Biedronce)
  • 20 dag piersi z kurczaka
  • 1 serek camembert
  • garść roszponki
  • 2 średniej wielkości, dojrzałe pomidory
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz, papryka w proszku ostra i słodka



Wykonanie:

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą, pieprzem i papryką w proszku. Smażymy na złoty kolor.

Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy z nich skórkę. Kroimy w kostkę sam miąższ (gniazda nasienne usuwamy).

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Wykładamy na talerz. Mieszamy z roszponką (można także użyć rukoli), pomidorami i kurczakiem.

Camemberta (w całości) panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na złoty kolor. Po usmażeniu ostrożnie kroimy na pół i kładziemy na makaronie.


6 komentarzy:

  1. Makaron kukurydziany? Brzmi bardzo ciekawie, pewnie podobnie smakuje. Swoją drogą ciekawa inspiracja na obiad, a do tego piękbie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też kupiłam ten makaron przez przypadek. Nawet nie zauważyłam na nim napisu "bezglutenowy". ;) Z tym camembertem wygląda genialnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny makaron, jestem bardzo ciekawe tego kukurydzianego, bo nigdy nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj zjadłabym taki makaron :) Ciekawa propozycja!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam makaron kukurydziany :) Pięknie podany!

    OdpowiedzUsuń