9/12/2015

9/12/2015

Wieprzowina w pikantnym sosie z pomarańczą






Skład


  • 50 dag mięsa wieprzowego (np. łopatki)
  • marynata Hot Kalbi (możecie ją kupić na stronie DeCare)
  • 1 pomarańcza
  • ryż


Zaczynamy.
Mięso kroimy na kawałki, wkładamy do miski, dodajemy marynatę tak aby pokryła całe mięso, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 30minut.

Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomarańczę obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki (pozbawiając ją błon). Układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość wstawiamy do piekarnika na około 40 minut (co jakiś czas podlewamy mięso marynatą). 

Upieczone mięso z pomarańczą podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.





2 komentarze: