wtorek, 13 października 2015

Owsiany crumble z brzoskwiniami, jeżynami i truskawkami




Skład
  • 2/3 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanka płatków orkiszowych
  • 1/2 kostki schłodzonego masła
  • 3 łyżki mąki ryżowej (można zastąpić krupczatką)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 6 dojrzałych brzoskwiń
  • 1 szklanka jeżyn (mogą być mrożone)
  • 1 szklanka truskawek (mogą być mrożone)

Wykonanie.
Brzoskwinie kroimy na mniejsze części i układamy wraz z pozostałymi owocami w naczyniu żaroodpornym lub na patelni (o ile możecie ją wstawić do piekarnika).



Płatki, mąkę, cukier puder i masło rozcieramy w miseczce palcami aż powstaną grudki. Posypujemy nimi wierzch owoców. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200C i pieczemy około 15-20minut.
Podajemy z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.


4 komentarze :

  1. Zdjęcia jak zwykle przepiękne! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne zdjecia, cudowne crumble :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeden z moich ukochanych jesiennych deserów :) Z brzoskwiniami wygląda zjawiskowo :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka