11/18/2015

11/18/2015

Sałata z polędwiczką wołową



Skład
  • około 500g polędwiczki wołowej
  • około 1/2 szklanki marynaty teryiaki
  • 2 łyżki miodu
  • awokado
  • granat 
  • rukola
  • bagietka

Wykonanie:

Polędwiczkę kroimy w plastry, wkładamy do miski, zalewamy marynatą teryiaki wymieszaną z miodem i pozostawiamy w lodówce pod przykryciem około 2godziny.


Po tym czasie smażymy plastry mięsa z dwóch stron na mocnym ogniu, tak aby na wierzchu powstała skarmelizowana skórka, a wewnątrz mięso było soczyste 9po około 3minytu z każdej strony).

Rukolę myjemy, układamy na talerzu. Awokado kroimy w plastry, kładziemy na rukoli. Na sałatę wykładamy usmażone mięso, polewamy sosem powstałym podczas smażenia. Wierzch sałatki posypujemy owocami granatu. Podajemy z podpieczoną na patelni bagietką. 

4 komentarze:

  1. Pycha! Ostatnio robiłam podobną i wszyscy byli zachwyceni :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna sałatka :) Dobrze że z mięskiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co to za deska/kamień do zdjęć? Od dawna szukam takiego po sklepach! Proszę o informacje :)

    OdpowiedzUsuń