1/05/2016

1/05/2016

Orkiszowa owsianka z mandarynką, granatem, kokosem i czekoladą



Skład  (na 2 porcje)
  • 1 szklanka płatków orkiszowych
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 2 szklanki mleka
  • 1 mandarynka
  • 1/2 szklanki ziarenek granatu
  • około 2 łyżki płatków z kokosa
  • 2 kostki czekolady deserowej

Zaczynamy. 
Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy płatki i otręby i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Ugotowane płatki przekładamy do miseczek. Na wierzchu posypujemy je płatkami z kokosa, oraz ziarenkami granatu. Kładziemy także obraną i pokrojoną w plasterki mandarynkę oraz pokruszoną kostkę czekolady.





6 komentarzy:

  1. Nie ma to jak pyszna owsianka na poczatek dnia! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianka pyyyszna :) ps. nie powinno być jednak otrębów pszennych zamiast otrąb?;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, to jest bardzo możliwe - już poprawiam :-D Dzięki za czujność! :-)

    OdpowiedzUsuń