5/16/2016

5/16/2016

Grzanki z jajecznicą, szparagami i fetą



Składniki:
  • bagietka
  • garść rukoli
  • 3-4 jajka
  • kilka zielonych szparagów
  • 1/2 czerwonej papryki
  • około 7 dag sera feta
  • pieprz

Wykonanie:
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki i gotujemy je na parze około 3minuty.
Bagietkę kroimy na mniejsze kromki, podgrzewamy na patelni z dwóch stron aż stanie się chrupiąca.

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, pokrojone szparagi, ser feta oraz doprawiamy pieprzem. Mieszamy, aby jajka lekko się rozkłóciły. Całość wylewamy na patelnię i podsmażamy aż jajka się zetną.
Na grzanki wykładamy po kilka listków rukoli, a następnie, na wierzch, kładziemy po łyżce jajecznicy. Podajemy na ciepło.




4 komentarze:

  1. Grzanki wyglądają bardzo apetycznie! I te szparagi, mam na nie ochotę od dłuższego czasu:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sezon na szparagi właściwie w pełni, więc trzeba korzystać ;-)

      Usuń
  2. Chcę je widzieć jutro rano na stole ;D

    OdpowiedzUsuń